Prisoje 26b
Dicmo
Hrvatska
www.puntizel.hr
puntizel@hi.t-com.hr
tel./fax: 021/490-552
gsm: 091 287 0350
gsm: 091 328 5750

 

Dimovod IZO - Puntižel 

izo foto

Dimovod IZO je troslojni montažni dimovodni sustav koji
se sastoji se od dimovodne cijevi izrađene iz tehničke keramike, toplinske izolacije od kamene vune i plašta od lakog betona. Dimovod IZO je projektiran da zadovolji uvjete funkcionalnosti, trajnosti, statičke sigurnosti, protupožara.

Univerzalan je i pogodan za kruta, tekuća i plinovita goriva. Neosjetljiv je na vlagu, jer razvoj novih sustava grijanja koji imaju visoki stupanj iskoristivosti energije dovodi do snižavanja temperatura izlaznih plinova, pa ne možemo spriječiti nastanak kondezacije. Dimovod IZO je projektiran tako da kroz kanale u uglovima plašteva struji zrak koji ulazi kroz ventilacijsku mrežicu na početku dimnjaka, te izlazi na vrhu i pri tom isušuje toplinsku izolaciju od kamene vune koja je izolator samo ako je suha. Toplinska izolacija sprječava i najmanji nepotrebni gubitak topline kako bi se zadržao potreban termički uzgon za odvod plinova nastalih sagorijevanjem u atmosferu.
Ovaj sistem i njegove komponente izrađeni su od eko materijala koji nisu štetni za zdravlje i okoliš. Cijevi izrađene iz tehničke keramike otporne su na visoke temperature, kiseline, vlagu i nagle promjene temperature. Plašt je izrađen od lakog betona i ima toplinsko-izolacijske sposobnosti, laganu obradu i montažu. Po potrebi, radi statičke sigurnosti može se i armirati kroz rupe u uglovima. 

Dimovod IZO ispitan je po evropskim normama:

EN13063-1: 2008

- za rad u suhim uvjetima i otpornost na požar od čađe

EN13063-2: 2008

- za rad u vlažnim uvjetima

Dimovod IZO posjeduje izjavu o stalnosti svojstava.


Za preuzimanje certifikata kliknite na ponuđenu pdf datoteku
Izjava o svojstvima - suhi uvjeti.pdf

Izjava o svojstvima - vlažni uvjeti.pdf

 

 

 

 

 

 

 

Dimovod IZO - CERTIFIKATI